Ny deadline och nytt möte om fiberanslutning

Så har vi kommit in i augusti månad och därmed har deadline för anmälan till Svensk Infrastruktur (31/7) passerat. Efter kontakt med Johan Sundberg på firman ifråga så kan jag berätta att det antagligen blir en ny deadline längre fram, samt ytterligare ett informationsmöte enbart för radhusområdet då anmälningsgraden hos oss varit väldigt låg.

Kravet för att kabel ska dras i vårat område är anmälningar från minst 30% av de boende och det har man inte uppnått ännu. Som jämförelse har hittills nästan 80% anmält sig på Generalsvägen och ingen som tagit en promenad i omgivningarna har väl kunnat undvika skyltarna som skvallrar om detta. Det är en intressant fråga hur det slumpar sig att boende fattar så olika beslut i två så närliggande områden.

I samband med det första informationsmötet sa sig båda nätverksbyggarna vara intresserade av att ge oss ett specialpris eftersom kabeln skulle kunna dras billigare längs husgrunden på radhusen. Sedan dess har det varit knäpptyst om detta och jag hälsade Johan att det kanske kunde vara en möjlig orsak till ointresset bland radhusfolket. 

Vi får se om dom kan sälja in erbjudandet bättre på nästa informationsmöte eller om radhusområdet blir en vit fläck på ”fiberkartan” i framtiden.

Det här inlägget postades i Anslagstavlan, Fibernätanslutning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.