Kabeln…

Tack Lars för den klargörande analysen avseende tjänster från av de två leverantörerna.

Det blir pest eller kolera.

Tråkigt att Teknikbyrån inte har mera att erbjuda eftersom jag giller filosofin med öppna nät och fri kommunikation vilket är webbens grundidé.

Paavo Ala

Det här inlägget postades i Anslagstavlan. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kabeln…

 1. Lars Wiborg skriver:

  Ja, principen är bra med Teknikbyråns nät och i takt med att kundunderlaget ökar och det kanske blir billigare för innehållsleverantörer att börja leverera, så kan det bli ett riktigt öppet nät med konkurrens. Men hur länge det dröjer tills dess är det ingen som vet. Lika lite som vi vet hur länge Svensk Infrastruktur fortsätter ge kunderna ett brett utbud i olika prisnivåer. Pest eller kolera. 🙂

  Gilla

 2. Paavo Ala skriver:

  En leverantör ligger på som en igel för att övertyga mig om att köpa paketet.
  Eftersom jag aldrig laddar ned varken filmer eller musik är jag djupt ointresserad av upplägget.
  Däremot laddar jag med hjälp av good old ftp(!) upp nya programvaror på nätet ibland och det tar några sekunder med en slö uppkoppling via telia.
  Det duger för mig.
  Jag har sagt till leverantören att jag ska fundera på saken om han sänker priset relativt ordentligt.
  Hans svar är att han kan tänka sig att erbjuda mig en avbetalningsplan.

  Mitt svar är att jag kan ge honom pengarna kontant inom en timme om vi kommer till en för båda parter bra överenskommelse.

  Eftersom jag åtminstone för tillfället har pengar insydda i madrassen tog jag den friheten att antyda detta.

  Problemet som jag ser det är hur det hela har gått till.
  Man går ut någon dag innan semestertid med en synnerligen ogenomtänkt strategi.
  Ska vi verkligen lita på att personerna bakom bolaget är kompetenta?

  Jag kan inte se annat än att om bolaget ska återskapa ett förtroende förutsätter det en prissänkning.

  Riddarvägen är givetvis en guldgruva för den som får ordern och även oberoende av anslutningsgrad….
  Vi får se vad som händer….

  Gilla

 3. Lars Wiborg skriver:

  Jag kan hålla med om att det hela den här ”affären” skötts väldigt konstigt. Det har varit korta tidsfrister (som ändå inte verkar betyda något när dom passerat) å ena sidan och snudd på lögnaktig marknadsföring/ryktesspridning å andra sidan. Båda sidor har varit nog så goda kålsupare fast på olika sätt tycker jag.

  För personlig del kan jag inte heller säga att vi skulle göra en besparing i första taget. Har inte heller behov av stor bandbredd och parabolen vi nyss satte upp funkar bra. Istället ser jag det som en investering i den framtida teknik som kommer. För äldre kan det handla om trygghetstjänster och för yngre större möjligheter att arbeta hemifrån t ex.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.