Farthindrens vara eller icke vara

Den som svänger in på Riddarvägen möts idag av två betongsuggor som markerar att farten bör sänkas och aktsamhet visas för barn som t ex är på väg till och från lekparken. Det går att köra rakt fram mellan dessa betongblock (utan att vrida på ratten ens) och deras funktion är därför mer att likna vid en ”tankeväckare” snarare än ett reellt farthinder.

En motion som vill ta bort dessa hinder har nu inkommit till Vägföreningens årsmöte och som skäl anges bl a att dom är ”förfulande”, ”trivselnedsättande” och leder till ”onödiga trafikincidenter”. Man ser inga fördelar och bara nackdelar med att hindren finns kvar.

Tycker du också att vägen behöver rensas för att underlätta framfart eller vill du behålla dagens markörer av att Riddarvägen är en 30-sträcka där man bör ta det försiktigt och vara uppmärksam? Gör din stämma hörd och rösta på Vägföreningens årsmöte i Österskärsskolans matsal kl 19:30 onsdag den 21 april (varje person får endast ta med sig en fullmakt).

Det här inlägget postades i Anslagstavlan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.