Pool i garaget?

Vill du INTE ha det så kan du fortsätta läsa för här kommer tips från en som (nästan) haft det. I fredags förra veckan la vi märke till att strömmen hade gått precis vid sängdags. Kanske inte så konstigt med tanke på snöstormen som rasade. Men då gatubelysningen fortfarande lyste och grannarna också tycktes ha ström så började vi felsöka lokalt.

Väl nere på bottenvåningen lät det som tvättmaskinen nyss hade startat och höll på att fylla på vatten. Konstigt att den går när det är strömavbrott tänkte jag innan jag snabbt insåg att det var vattenledningen i garaget som lät och att vi råkat ut för samma sak som Gotte berättat om.

Ute i garaget visade det sig att det uppstått en läcka i kopplingen mellan plastslangen som kommer in från gatan, och metallröret som går till vattenmätaren. Slangen hade inte hoppat ur helt men det läckte en ordentlig stråle som duschade rakt på centraldammsugaren.

Vattnet i dammsugaren utlöste jordfelsbrytaren vilket innebär att vi förmodligen upptäckte läckaget inom minuter efter det börjat. Vi hade på så sätt en enorm tur och skadorna blev mycket begränsade. Vattnet på golvet hade inte heller några större problem att rinnan undan då vi har alla saker på hyllor med några decimeters frigång till golvet.

Den trasiga kopplingen är nu utbytt till en innovativ C-konstruktion (design: Frödins Rör) som borde tillåta huset och marken (och därmed rören) att distansera sig ifrån varandra i många år innan det blir kris igen.

img_44402

Med tiden kommer Roslagsvatten även att byta den ventil i gatan som normalt ska användas för att stänga av vattnet till huset. När den verkligen behövdes visade den sig ha rostat sönder och slangen fick snörpas med ett slags tving inne i garaget.

Så, kolla ovanstående om du inte vill ha pool i garaget och då är det väl en smart idé att göra en ev beställning tillsammans. Skaffar du ändå pool (fast kanske inte i garaget), glöm inte att tipsa oss andra på kberget.se så kan vi komma dit och svartbada när ni är borta. 🙂

Lars Wiborg

Det här inlägget postades i Anslagstavlan, Kunskapsbanken, Projekt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.