Majbrasan

Hejsan!

Nu har våren kommit och det rycker i trädgårdsfingrarna. Ut och beskära buskar och träd, kratta löv och gräva om rabatterna, för några kanske det blir snöskottning i stället.

Vad ska jag göra med mitt trädgårdsavfall?? Majbrasan?

Tyvärr får man inte slänga allt på brasan. På grund av att det frigörs farliga ämnen i förbränningen, som är skadliga att andas in får Du inte slänga löv, plastsäckar med löv eller impregnerat virke. Vidare, inga sura stubbar, tjocka trädstammar eller byggavfall, eftersom det ligger och pyr upp till ca 4 veckor.

Det är helt OK att lägga ris och grenar på brasan fr.o.m. den 1:a april, som redan är utmärkt.

Det råder bilförbud på ängen! Det är alltså fotarbete eller skottkärra som gäller… Vi kommer som vanligt att spärra av området så att det inte går att köra med bil upp till brasan. Alternativet till majbrasan är Brännbacken, som har öppet vardagar som lördagar och söndagar.

Det är viktigt att inte brasan blir för stor. Därför ska vi alla hjälpas åt att se till att det bara är tillåtet material, i lagom mängd, som läggs på brasan! Om Du ser någon komma med stora lass på lastbil eller släpkärra, hänvisa dem till Brännbacken och/eller skriv upp bilnummer, eventuellt – ta ett foto med mobilen och maila det till mig.

Många har frågat mig varför det tar så lång tid att städa upp på ängen efter brasan. Svaret är enkelt, så länge det finns svårbrännbart material, som sura löv och stubbar, som pyr kan det inte forslas bort.

Vi tackar Dig för att Du visar hänsyn till våra önskemål och hälsar Dig välkommen till Valborg på Kvarnbergsängen!

Ulrike Kelter

Ordförande Kvarnbergets Villaförening

Det här inlägget postades i Anslagstavlan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.