Ny trafikmätning på Riddarvägen

20151001_075120

Under perioden 29 september till 5 oktober 2016 satt en trafikmätradar monterad vid parkeringen mitt emot Ulrike Kelters hus, Riddarvägen 15. Den var riktad mot norr men ska enligt uppgift ha mätt trafik åt båda hållen.

Vägföreningen rapporterar att antalet fordon under mätperioden var 428, i snitt 61 st per dag, och timmen med tätast trafik var kl 1800. Då passerade sammanlagt 44 fordon av samtliga typer. Kategorin Cyklar, mopeder och motorcyklar stod för 249 över hela mätperioden varav mopeder och motorcyklar var 24.

Vad gäller hastigheten så sa mätningen att:
70 % körde långsammare än 30 km/tim
82 % körde långsammare än 35 km/tim
94 % körde långsammare än 40 km/tim
5 fordon körde 50- 55 km/tim
2 fordon körde 55-60
1 fordon körde 62 km/tim

Rapporten säger inte om procentsatserna är beräknade på det sammanlagda antalet fordon (inkl cyklar) eller om det är beräknat på motorfordon. Alla fordon är skyldiga att hålla hastighetsgränserna vilket skulle innebära att statistiken även inkluderar cyklar. Man kan i så fall anta att de allra flesta som faktiskt höll hastighetsgränsen var cyklister (eller boende i vårt eget område som var på väg att parkera).

Vägföreningen rapporterar även att antalet fordon på vår gata har minskat sedan 2009 vilket nog strider mot många boendes egna erfarenheter. Tomter har styckats av och hus har byggts, men ändå är det färre bilar som passerar? Återigen så vet vi inte vad som har minskat. Det kan vara fler bilar men färre mopeder och cyklister.

Allting går att bevisa med statistik.

Det här inlägget postades i Anslagstavlan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.