Info från Närpolisen

7235

Natten till idag (10 mars)  har nio bilar utsatts för stöld av ratt, navigator mm. Bilarna, av fabrikat BMW eller Mercedes, har stått utanför ägarens bostad och i samtliga fall har man krossat en ruta för att ta sig in i bilen.  Adresser för brotten är Vitfåravägen, Valhallsvägen, Sleipnervägen, Åkersbergavägen, Kvarnåsvägen, Ansgariusvägen samt Orionvägen.

Vid ett av tillfällena fastnade gärningsmännen på en övervakningsfilm. Det var två mörkt klädda män, en stod vakt under det att den andre tog sig in i bilen. Tidpunkten då det hände var  02.12.

Den här typen av stölder sker runt om i Sverige. Då det gäller Stockholms län och våra närmaste kommuner så ser man av tidigare mönster att man gör en nattlig raid i en kommun för att natten därpå dyka upp i en annan kommun. Vi har en grupp som arbetar mot detta problem och vi får hjälp med spaning av vår polishelikopter.

För att skydda sig bäst så ska man helst ha tillgång till en garageplats. Har man inte tillgång till garage så kan man montera upp ljus/strålkastare med rörelsedeckare. Inget billarm har utlöst vid något tillfälle varför man kan anta att gärningsmännen på något sätt vet hur man kopplar bort det.

Det här inlägget postades i Anslagstavlan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.