Inget valborgsfirande i år!

På grund av det fina och torra vädret beslutade årsmötet i lördags att ställa in det traditionella Valborgsfirande med brasa då det är en uppenbar brandrisk. Efter mötet har Stockholms brandförsvar vidare gått ut och avråder från Valborgsmässoeld, detta enligt information på Österåker kommuns hemsida.

Detta är mycket tråkigt men det kommer fler Valborgsmässoaftnar och vi hoppas på bättre förutsättningar.

Vårhälsningar, styrelsen.

Publicerat i Anslagstavlan | 2 kommentarer

Kräftskiva den 24 augusti kl 19

Det är dags igen för vår kräftskiva på Riddarvägen 113-130. Du tar med dig stol, bord, kräftor med tillbehör och gäster så dukar vi ett gemensamt långbord på gatan. För att därefter avnjuta de små läckerheterna och kanske sjunga en eller annan visa.

Vädret lovar fortvarande gott för den 24:e,sol och lite moln 20 grader på dagen och 16 grader under natten möjligen en lätt regnskur under dygnet men när vet jag inte.

Varmt välkomna Styrelsen

Publicerat i Anslagstavlan | 3 kommentarer

Renovering av badrum i B-hus

Hej, har i går påbörjat renovering av badrummet som är i originalskick sedan 1964. Bryter upp klinkers, underliggande bruk, tjärpapp och trägolv med avsikt att ersätta samtliga gjutrör som finns under det spontade brädgolvet med plaströr och golvbrunn enligt nuvarande standard. Återkommer med foton under projektets gång.

Paavo på Riddarvägen 144

 

Publicerat i Anslagstavlan | Lämna en kommentar

December 🎄

Hela fem månader sedan senaste inlägget på vår hemsida. Ingen större trafik på detta forum. Bättre kan vi. Det är så trivsamt att på sena eftermiddagen gå runt i vårt område och njuta av all glittrande belysning i fönster och trädgårdar. Det blir jag glad av. Vi behöver allt ljus. Ha en skön fortsatt december med massor av stök och bök och ett GottNytt, förstås 🌟🍾🎉 Anne Annefelt

Publicerat i Anslagstavlan | Lämna en kommentar

Kräftskiva den 18 augusti kl 19

Det är dags igen för vår gemensamma kräftskiva som vi har på Riddarvägen 113-130. Du tar med dig stol, bord, kräftor med tillbehör och gäster så dukar vi ett gemensamt långbord på gatan. För att därefter avnjuta de små läckerheterna och kanske sjunga en eller annan visa. Ta med dig vishäftet som du hittar på vår hemsida, eller du har kanske kvar den sedan förra året.

Väder prognosen är inte så lovande men den har haft fel tidigare i år! Vi får hoppas att denna sommar ska bjuda på ett par sista härliga dagar.

Välkomna, Styrelsen

 

Publicerat i Anslagstavlan | Lämna en kommentar

Vackra blommor

Jag blir så glad varje gång när jag svänger in på Riddarvägen och möts av trälådan med vackra röda pelargoner. Tack styrelsen och bra jobbat / Anne Annefelt

Publicerat i Anslagstavlan | Lämna en kommentar

Vår och sommar brev till föreningen

Hej,
 
Våren har kommit, och vissa dagar känns det nästan som sommar! Det är nu som vi är ute och därför är det jätteskönt att städdagen blev en sådan succé och att vi nu har det rent och fint i området. Valborgsmässofirandet med den nu något mindre brasan var välbesökt och skönt med en hanterbar brassa.
 
Nu börjar en tid av att pyssla i trädgårdar och grillningar och mycket tid ute, det är därför bra att tänka på grannarna ifall man har tankar på att göra några renoveringar etc. som kan vara lite ljudliga.
 
Styrelsen är som ni kanske vet ny även om Birgitta och Ulrike fortfarande är med och hjälper till, så att vi inte gör allt för många fel. Vi håller på att få upp mer information på websidan www.kberget.se och även att det ska vara lite mer intressant information där. Har ni som medlemar några tankar och idéer tar vi tacksamt emot dem.
 
Detta är ju också en tid där man kanske vill ha en lite större fest och vill bara påminna om att föreningen har två partytält som går att hyra för 100 kr per vecka, passar även bra om man behöver förvara byggmaterial utomhus etc.
 
Till nästa vår tanker vi oss att det ska vara lite vår blommar i gräsytorna i området. Vi undrar därför om ni som har vårlökar över om ni kan lämna in de till Riddarvägen 3 så ser vi till att de planteras till hösten.
 
Får önska er alla en riktigt god och varm sommar och hoppas att se många av er på kräftskivan i augusti.
 
Daniel, nya ordförande i Kvarnbergets villaförening
Publicerat i Övrigt | 2 kommentarer